Měli byste před kontrolou oleje spustit motor?
Měli byste před kontrolou oleje spustit motor?
Anonim

Doporučujeme kontrola a olej úroveň také před zapnutí motor nebo 5 až 10 minut po vypnutí vy může mít všechny olej v olej pánev pro získání přesného měření.

Jak dlouho by měl motor chladnout před kontrolou oleje?

1. Zaparkujte své auto na rovném povrchu, abyste získali přesné údaje. Vypni motor a počkejte 10 až 15 minut, než se to stane chladný dolů. Výrobci vám dříve doporučovali šek vaše olej když motor byla zima, dát olej šanci usadit se v olej pánev.

Podobně, jaký je správný způsob kontroly oleje? Šek váš motor olej každý týden, když je auto teplé a na rovném povrchu. Zastavte motor a počkejte několik minut olej usadit, vyjměte měrku a otřete ji. Zasuňte měrku až na doraz, počkejte sekundu a poté ji vytáhněte a šek úroveň. The olej by měla být mezi dvěma značkami.

Otázkou také je, je v pořádku kontrolovat olej, když je motor horký?

Proto se doporučuje šek a motorový olej když motorový olej je horký . Pamatovat si: Motorový olej může dosáhnout teplot nad 120 stupňů, a pokud jste kontrola a motorový olej když to je horký buďte velmi opatrní, abyste se nespálili na žádném z nich horký motor díly nebo motorový olej.

Musí být motor chladný pro přidání oleje?

Ano, ty lze přidat olej tvému motor dokud je horko. Studený olej neuškodí horko motor . Měli byste zkontrolovat svůj motorový olej když je zima, než začnete motor . Vytáhněte měrku a otřete ji olej vyjměte, znovu vložte a znovu vytáhněte a zkontrolujte, jak nejlépe umíte umět.

Doporučuje: