Kde se vzal název Conestoga?
Kde se vzal název Conestoga?

Video: Kde se vzal název Conestoga?

Video: Kde se vzal název Conestoga?
Video: Kde plasma 5.24.1. Kde 5.24.1. Plasma 5.24.1. Kde. 2024, Smět
Anonim

The slovo “ Conestoga “Pravděpodobně pochází z jazyka Iroquois a někdy je definováno jako„ lidé na kabinové tyči “. Před příchodem evropských osadníků do regionu se Conestoga – domorodý americký kmen známý také jako Susquehanna nebo Susquehannock – žil podél řeky Susquehanna.

Vzhledem k tomu, co znamená slovo Conestoga?

Definice z Conestoga vagón.: širokokolový krytý vůz tažený obvykle šesti koňmi a používaný zejména k přepravě nákladů přes prérie. - také volal Conestoga.

Stejně tak proč byl vynalezen vůz Conestoga? The Conestoga vůz byl bytelný vagón to bylo pokrytý . Mohlo nést téměř osm tun (sedm metrických tun) zboží a bylo postaveno tak, aby zabraňovalo přesunu tohoto zboží na hrbolaté silnice a cestovalo obtížným terénem, jako je voda.

Podobně se můžete ptát, jak dostal vůz Conestoga své jméno?

První známá, konkrétní zmínka o " Vůz Conestoga " byl James Logan dne 31. prosince 1717 in jeho účetní protokol po jeho zakoupení od Jamese Hendrickse. To byl pojmenovaný po Conestoga Řeka nebo Conestoga Township v Lancaster County, Pennsylvania, a je myšlenka k byli představeni německými osadníky.

Kdo vytvořil vůz?

Krytý vagony byli první vytvořeno v 1700s pro přepravu materiálů v Pensylvánii. První pokrytá vagony se jim říkalo Conestoga Vozy , zatímco zapalovač vagón nazývá se Prairie Schooner vytvořeno pro cestování na dlouhé vzdálenosti.

Doporučuje: